muziekhuis050 | Muziekschool Groningen

Ga je mee verdwalen, ik weet de weg.

Een improvisatieworkshop van 6 keer 1,5 uur inclusief een eindconcert. Voor een groep van 4 tot 12 amateurinstrumentalisten met vrije improvisatie als focus. Voor volwassen beginners vanaf 16 jaar, maar gevorderden zijn ook welkom.

Absolute beginners, ook als ze geen noten kunnen lezen, kunnen meteen meedoen. Ook voor gevorderden is het interessant. De deelnemers leren naar elkaar te luisteren, elkaar te laten shinen en samen iets op te bouwen. Ze leren dat 1 noot spelen in je eentje niks lijkt, maar samen met anderen een waardevolle bouwsteen van het geheel kan zijn. Dat je soms een stapje terug moet doen en soms juist moet opstaan. Ze leren dat er in een improvisatie geen foute noten bestaan, alleen gradaties in dissonante klanken. Ze leren dat je alles kunt gebruiken als inspiratie voor een improvisatie: bestaande muziek, geluiden, schilderijen, 1 noot, voorwerpen, woorden, dat wat de ander net gespeeld heeft. Ze leren communiceren via muziek, via hun instrument. En niet te vergeten: ze leren samen prachtige muziek maken, en het publiek meenemen op hun muzikale reis.

Onder leiding van hoboïste Hanneke Ramselaar.

Hanneke

Tweewekelijks op dinsdag.
Start bij voldoende deelname.

Tijd: 20.00-21.30

Plaats:
Hereweg 73.

Een keer vrijblijvend meedoen is mogelijk.

Hanneke

Inschrijven

Kosten voor zes lessen en een eindpresentatie totaal  €105 te voldoen voor  21 september op rekeningnummer  NL43 TRIO 0320185982 t.n.v. Stichting Muziekhuis050 onder vermelding van naam en kenmerk  “cursus improvisatie”