muziekhuis050 | Muziekschool Groningen

Maak kennis met onze docenten

Wij zijn een groep bevlogen muziekdocenten. Wij vinden het belangrijk dat onze leerlingen naast het spelen in orkesten en bands ook gedegen instrumentaal onderwijs krijgen. Voor informatie over tarieven en lessen: klik op een foto om contact op te nemen met de docent.

Nelleke van Beek

Fagot en viool
Docent viool en fagot, concentreert zich na een druk remplacantenbestaan (NNO, Orkest van het Oosten, Gelders Orkest) op het lesgeven. Ook dirigeert zij Jeugdorkest050.

Stefan Gerritsen

Gitaar
Docent gitaar (klassiek, akoestisch en eventueel ook elektrisch) Stefan is een veelzijdige en avontuurlijke klassieke gitarist met een drukke concertagenda. Daarnaast geeft hij met veel plezier gitaarles, zowel aan kinderen als aan volwassenen. Stefan deed zijn Master aan het conservatorium van Amsterdam (cum laude) en studeerde vervolgens in Barcelona. “ Een grandioze gitarist ” aldus de Volkskrant.

Hanneke Ramselaar

Hobo en althobo
Docent (alt)hobo, samenspel en improvisatie. Studeerde bij Han de Vries aan het Conservatorium van Amsterdam. Solo hoboïst Noordpool Orkest. (Alt)hoboïst/arrangeur van het Haytham Safia Qu4rtet. Adviseur FPK. Freelancer bij o.a. The Kik.
Meer info

Rachael Yates

Viool en altviool
Docent altviool en viool, dirigent strijkorkesten. Studie: Royal Academy of Music in Londen (altviool), Koninklijk Conservatorium in Den Haag (barokviool). Speelt in The Northern Consort en vele andere (barok)orkesten en ensembles.

Karoun Baghboudarian

Cello
Docent cello en Algemene Muzikale Vorming en leider van het Kiddy Orchestra, was cellist van het Syrisch Nationaal Orkest en docent op het Conservatorium in Damascus. Speelt in het MezzopTrio.

Rani Elias

Trompet
Docent trompet, muziektheorie en Midden-Oosterse muziek, was trompettist van het Syrisch Nationaal Orkest en docent op het Conservatorium in Damascus. Dirigent van het New Life Choir/Groningen. Speelt in het Mezzop Trio.

Lotte de Bruin

Saxofoon
Docent saxofoon, dirigent en producent. Studeerde HaFaBra-directie bijKlaas van der Woude en Tijmen Botma aan het P.C. Conservatorium. Speelt in het Noord Nederlands Saxofoonkwartet en het Ommelander Saxofoonkwartet. Vormt een duo met pianist Eric Luth.

Lianne van den Berg

Viool en suzuki viool
Docent viool, gespecialiseerd in de Suzuki methode (kinderen vanaf 4 jaar). Studeerde in Groningen, Amsterdam en Bloomington. Speelde een jaar in Orquesta Filarmonica de Santiago de Chile. Is plaatsvervangend aanvoerder van de tweede violen van het Noord Nederlands Orkest.

Pavel Shcherbakov

Trombone
Studeerde aan het Staatsconservatorium in Sint Petersburg en aan het PrinsClaus Conservatorium in Groningen. Is trombonist, componist, bandleider, arrangeur en thuis in zowel klassieke muziek als in jazz. Speelde o.a. bij de Staatsopera van Sint Petersburg, Nevsky kwartet, Noordnederlands orkest, JWF kapel.

Severiano Paoli

Contrabas en violone
Docent contrabas, violone en continuospel. Studeerde aan het Instituto Musicale L. Boccherini Lucca en aan het P. C. Conservatorium Groningen, en oude muziek met Margaret Urquhart. Hij speelt in diverse oude en moderne muziek ensembles, zoals oa. La Sfera Armoniosa, Orfeo55, het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Noordpool Orkest.

Tim Nobel

Contrabas
Docent contrabas jazz en klassiek. Was contrabassist bij het Orkest van het Oosten. Initiator “Compose and Connect”. Speelt in bands (klezmer/gypsy). Deed onderzoek naar cross-over klassiek met jazz/pop.

Marijke van Berkum

Zang licht
Docent zang lichte muziek.. Studeerde aan het P. C. Conservatorium, EVT, CVT, Roy Hart Theatre, Universal Voice. Docent zang bij ’t Clockhuys Haren. Trad op met Spinning Side Band, Trio Cade, Aretha Franklin Tribute.

Thomas Zeevalking

Drums
Docent drums. Studeerde aan het P.C.Conservatorium. Drummer van de Nederpopband Wanton en van de feest- en coverband Stockholm Tivoli met Ann-Lie Persson en Marco Kerver. Docent bij Cultuurcentrum Hogeland.

Siebert Nix

Piano
Is naast zijn lespraktijk in de stad Groningen werkzaam als concertpianist in het Grieg Pianoduo waarmee hij vele optredens heeft verzorgd in heel Europa.Hij begeleidde bij vele concerten, masterclasses en koorprojecten. Hij heeft samen met pianiste Elles van der Heiden een eigen kamermuziekpodium opgericht, de ‘Boteringe Suite’

Rita Wiersma

Bestuur
Studeerde saxofoon en Algemene Muzikale vorming. Speelde in diverse ensembles en bands, o.a. Quadro Sax, Superfly, Apple Juice, Diversion en Latin Street Band. Werkte als saxofoondocente en houdt zich nu bezig met allerlei zaken voor Muziekhuis050.

Aukje Spijksma

Hoorn
Kreeg les van Oeds Jongsma en maakte deel uit van de talentenklas van de Ferwerda Academie. Studeerde aan het PC Concervatorium bij Frank Brouns. Behaalde bij het Prinses Christina Concours een eervolle vermelding. Werkte bij het IVAK, bij verschillende muziekverenigingen en in privépraktijk. Speelt in een hoornensemble en als solist en was remplaçant bij het NNO.

Miranda van Kralingen

Zang licht en klassiek
Cum laude afgestudeerd aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Internationale Opéra-en Concertcarrière zowel in barok, klassiek, romantisch en modern repertoire. Zong in Nederland bij alle orkesten. Van 2004-2017 was ze artistiek leider en intendant van Opera Zuid. Ze geeft les in klassiek, musical, pop en jazz en is gespecialiseerd in het lesgeven aan mensen met dyslexie en/of dyscalculie.

Miriam de Groot

Dwarsfluit
Docent dwarsfluit. Behoort tot de jongere docenten van muziekhuis 050. Is sinds 2018 als ZZP’er actief op verschillende muziekscholen en actief binnen Stichting Pasveerkorpsen Leeuwarden. Met het volgen van o.a. Masterclasses is haar carrière volop in ontwikkeling.

Hannah Tomasini

Meerstad Kinderkoor050
Studeerde piano aan hetPrins Claus Conservatorium en studeert daar zang en koordirectie. Is dirigente van Meerstad Kinderkoor050.

Rick Doornbos

Gitaar
Studeerde cum laude af aan het PCC Groningen en volgt daar momenteel nog de opleidingen Docent Muziek en Master of Music. Is tijdens zijn optredens altijd bezig met nieuwe, creatieve manieren van het interpreteren van de muziek die hij speelt. Het is voor hem belangrijk om z’n eigen verhaal te vertellen met de stukken die hij speelt. Tenslotte is Rick veel bezig met componeren. Tijdens concerten probeert hij altijd een mix te doen van composities van anderen en composities van zichzelf.

Edwin van der Wolf

Slagwerk
Docent slagwerk. Studeerde aan het P. C. Conservatorium. Is remplacant bij het NNO en het Metropole Orkest. Is lid van ‘Youth Percussion Pool’ (‘Ensemble of the Year’ 2012). VNO-NCW Noord Talent Award’ in 2013. Is docent bij Kunstbedrijven Westerkwartier.

Jelena Veskovic

Harp
Docent harp. Studeerde aan de Academy of Art in Novi Sad en aan het P.C.Conservatorium. Muziekcoördinator EMBRACE Nederland. Vormt met Edwin van der Wolf het Nesje Duo. Is koordirigent van In Between en is workshopleider van Grenzeloze Muziek.

Anke Piersma

Dwarsfluit
Docent Dwarsfluit. Speelt fluit, piano, keyboard en accordeon in tal van musicals en andere reizende theaterproducties. Als fluitdocent actief, invalkracht op verschillende muziekscholen.