muziekhuis050 | Muziekschool Groningen

Samenwerking met docenten

Deze bevlogen musici leiden onze bands, orkesten en ensembles.

Individuele muzieklessen worden niet verzorgd of bemiddeld door Stichting Muziekhuis050

Nelleke van Beek

Fagot, viool, Muziek In de Klas
Docent viool en fagot, concentreert zich na een druk remplacantenbestaan (NNO, Orkest van het Oosten, Gelders Orkest) op het lesgeven. Ook dirigeert zij Jeugdorkest050.

Stefan Gerritsen

Gitaar
Docent gitaar (klassiek, akoestisch en eventueel ook elektrisch) Stefan is een veelzijdige en avontuurlijke klassieke gitarist met een drukke concertagenda. Daarnaast geeft hij met veel plezier gitaarles, zowel aan kinderen als aan volwassenen. Stefan deed zijn Master aan het conservatorium van Amsterdam (cum laude) en studeerde vervolgens in Barcelona. “ Een grandioze gitarist ” aldus de Volkskrant.

Hanneke Ramselaar

Hobo, althobo
Docent (alt)hobo, samenspel en improvisatie. Studeerde bij Han de Vries aan het Conservatorium van Amsterdam. Solo hoboïst Noordpool Orkest. (Alt)hoboïst/arrangeur van het Haytham Safia Qu4rtet. Adviseur FPK. Freelancer bij o.a. The Kik.
Meer info

Rachael Yates

Viool, altviool
Docent altviool en viool, dirigent strijkorkesten. Studie: Royal Academy of Music in Londen (altviool), Koninklijk Conservatorium in Den Haag (barokviool). Speelt in The Northern Consort en vele andere (barok)orkesten en ensembles.

Karoun Baghboudarian

Cello, Kiddy Orchestra, Muziek In de Klas
Docent cello en Algemene Muzikale Vorming en leider van het Kiddy Orchestra, was cellist van het Syrisch Nationaal Orkest en docent op het Conservatorium in Damascus. Speelt in het MezzopTrio.

Rani Elias

Trompet
Docent trompet, muziektheorie en Midden-Oosterse muziek, was trompettist van het Syrisch Nationaal Orkest en docent op het Conservatorium in Damascus. Dirigent van het New Life Choir/Groningen. Speelt in het Mezzop Trio.

Lotte de Bruin

Saxofoon
Docent saxofoon, dirigent en producent. Studeerde HaFaBra-directie bijKlaas van der Woude en Tijmen Botma aan het P.C. Conservatorium. Speelt in het Noord Nederlands Saxofoonkwartet en het Ommelander Saxofoonkwartet. Vormt een duo met pianist Eric Luth.

Lianne van den Berg

Viool, suzuki viool
Docent viool, gespecialiseerd in de Suzuki methode (kinderen vanaf 4 jaar). Studeerde in Groningen, Amsterdam en Bloomington. Speelde een jaar in Orquesta Filarmonica de Santiago de Chile. Is plaatsvervangend aanvoerder van de tweede violen van het Noord Nederlands Orkest.

Pavel Shcherbakov

Trombone
Studeerde aan het Staatsconservatorium in Sint Petersburg en aan het PrinsClaus Conservatorium in Groningen. Is trombonist, componist, bandleider, arrangeur en thuis in zowel klassieke muziek als in jazz. Speelde o.a. bij de Staatsopera van Sint Petersburg, Nevsky kwartet, Noordnederlands orkest, JWF kapel.

Severiano Paoli

Contrabas, violone
Docent contrabas, violone en continuospel. Studeerde aan het Instituto Musicale L. Boccherini Lucca en aan het P. C. Conservatorium Groningen, en oude muziek met Margaret Urquhart. Hij speelt in diverse oude en moderne muziek ensembles, zoals oa. La Sfera Armoniosa, Orfeo55, het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Noordpool Orkest.

Tim Nobel

Contrabas
Docent contrabas jazz en klassiek. Was contrabassist bij het Orkest van het Oosten. Initiator “Compose and Connect”. Speelt in bands (klezmer/gypsy). Deed onderzoek naar cross-over klassiek met jazz/pop.

Marijke van Berkum

Zang licht
Docent zang lichte muziek.. Studeerde aan het P. C. Conservatorium, EVT, CVT, Roy Hart Theatre, Universal Voice. Docent zang bij ’t Clockhuys Haren. Trad op met Spinning Side Band, Trio Cade, Aretha Franklin Tribute.

Thomas Zeevalking

Drums
Docent drums. Studeerde aan het P.C.Conservatorium. Drummer van de Nederpopband Wanton en van de feest- en coverband Stockholm Tivoli met Ann-Lie Persson en Marco Kerver. Docent bij Cultuurcentrum Hogeland.

Siebert Nix

Piano
Is naast zijn lespraktijk in de stad Groningen werkzaam als concertpianist in het Grieg Pianoduo waarmee hij vele optredens heeft verzorgd in heel Europa.Hij begeleidde bij vele concerten, masterclasses en koorprojecten. Hij heeft samen met pianiste Elles van der Heiden een eigen kamermuziekpodium opgericht, de ‘Boteringe Suite’

Rita Wiersma

Bestuur
Studeerde saxofoon en Algemene Muzikale vorming. Speelde in diverse ensembles en bands, o.a. Quadro Sax, Superfly, Apple Juice, Diversion en Latin Street Band. Werkte als saxofoondocente en houdt zich nu bezig met allerlei zaken voor Muziekhuis050.

Aukje Spijksma

Hoorn
Kreeg les van Oeds Jongsma en maakte deel uit van de talentenklas van de Ferwerda Academie. Studeerde aan het PC Concervatorium bij Frank Brouns. Behaalde bij het Prinses Christina Concours een eervolle vermelding. Werkte bij het IVAK, bij verschillende muziekverenigingen en in privépraktijk. Speelt in een hoornensemble en als solist en was remplaçant bij het NNO.

Miranda van Kralingen

Zang licht, zang klassiek
Cum laude afgestudeerd aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Internationale Opéra-en Concertcarrière zowel in barok, klassiek, romantisch en modern repertoire. Zong in Nederland bij alle orkesten. Van 2004-2017 was ze artistiek leider en intendant van Opera Zuid. Ze geeft les in klassiek, musical, pop en jazz en is gespecialiseerd in het lesgeven aan mensen met dyslexie en/of dyscalculie.

Marco Diaz Pérez

Slagwerk, percussie, drums
Docent drums en percussie. Marco studeerde aan het Conservatorio Superior de Música de Asturias (Spanje) en het Prins Claus Conservatorium Groningen. Hij speelt een breed scala aan muziekstijlen en werkt samen met klassieke en hedendaagse ensembles en moderne muziekgroepen als Phole, Side by Side Percussion Duo en Noordpool Orkest

Nanda Kievit

Muziek In de Klas, Muziek en dans met peuters
Gediplomeerd vakdocent muziek en dans. Geeft al jaren met heel veel plezier muziek-en danslessen aan jonge kinderen in het regulier en speciaal basisonderwijs. Ook verzorgt ze lessen voor peuters met ouders/verzorgers op locatie en op peuterspeelzalen en kinderdagverblijven.

Heleen Groen

Muziek In de Klas, Djembé
Opgeleid door Nederlandse en West-Afrikaanse Meesterdrummers in Nederland, Senegal en Guinee. Volgde modules bij Vocal Leadership aan het conservatorium in Rotterdam en een dirigeercursus bij Rineke Marwitz. Speelde in wereldpercussie-zanggroepen en nog steeds bij Mandinka Percussie, de begeleidingsband van Adama Dramé . Geeft workshops en cursussen WestAfrikaanse Percussie en heeft haar eigen muziekschool Djembé Barasé in Groningen.

Gabriele Bertossi

Basgitaar
Italiaanse electrische bassist, componist en improvisator gevestigd in Groningen. Studeerde aan het Prins Claus Conservatorium. Speelt in big bands, in een jazz trio, in het theater, in ensembles van geïmproviseerde muziek en in bands van alle genres. Daarnaast heeft hij ook klassieke muziek gespeeld.Sinds hij met lesgeven is begonnen, heeft hij de voldoening ontdekt van het delen van zijn passie en kennis met studenten.

Bart Schmittmann

Dwarsfluit
Docent dwarsfluit. Studeerde in Den Haag en Amsterdam. Speelde meer dan 30 jaar in het militaire orkest in Assen en gaf meer dan 20 jaar les aan het ICO in Assen en aan andere muziekscholen. Gespecialiseerd in Suzuki-fluitonderwijs aan (zeer) jonge kinderen, dus iedereen van 4 tot 104 is welkom.