Samenwerking met docenten

Deze bevlogen musici leiden onze bands, orkesten en ensembles.

Individuele muzieklessen worden niet verzorgd of bemiddeld door Stichting Muziekhuis050

Nelleke van Beek

Fagot, viool, Muziek In de Klas, Jeugdorkest050
Docent viool en fagot, concentreert zich na een druk remplacantenbestaan (NNO, Orkest van het Oosten, Gelders Orkest) op het lesgeven. Ook dirigeert zij Jeugdorkest050.

Stefan Gerritsen

Gitaar
Docent gitaar (klassiek, akoestisch en eventueel ook elektrisch) Stefan is een veelzijdige en avontuurlijke klassieke gitarist met een drukke concertagenda. Daarnaast geeft hij met veel plezier gitaarles, zowel aan kinderen als aan volwassenen. Stefan deed zijn Master aan het conservatorium van Amsterdam (cum laude) en studeerde vervolgens in Barcelona. “ Een grandioze gitarist ” aldus de Volkskrant.

Hanneke Ramselaar

Hobo, althobo
Docent (alt)hobo, samenspel en improvisatie. Studeerde bij Han de Vries aan het Conservatorium van Amsterdam. Solo hoboïst Noordpool Orkest. (Alt)hoboïst/arrangeur van het Haytham Safia Qu4rtet. Adviseur FPK. Freelancer bij o.a. The Kik.
Meer info

Rachael Yates

Viool, altviool
Docent altviool en viool, dirigent strijkorkesten. Studie: Royal Academy of Music in Londen (altviool), Koninklijk Conservatorium in Den Haag (barokviool). Speelt in The Northern Consort en vele andere (barok)orkesten en ensembles.

Karoun Baghboudarian

Cello, Kiddy Orchestra, Muziek In de Klas
Docent cello en Algemene Muzikale Vorming en leider van het Kiddy Orchestra, was cellist van het Syrisch Nationaal Orkest en docent op het Conservatorium in Damascus. Speelt in het MezzopTrio.

Rani Elias

Trompet
Docent trompet, muziektheorie en Midden-Oosterse muziek, was trompettist van het Syrisch Nationaal Orkest en docent op het Conservatorium in Damascus. Dirigent van het New Life Choir/Groningen. Speelt in het Mezzop Trio.

Lotte de Bruin

Saxofoon , Saxorkest050
Docent saxofoon, dirigent en producent. Studeerde HaFaBra-directie bijKlaas van der Woude en Tijmen Botma aan het P.C. Conservatorium. Speelt in het Noord Nederlands Saxofoonkwartet en het Ommelander Saxofoonkwartet. Vormt een duo met pianist Eric Luth.

Bart Schmittmann

Dwarsfluit
Docent dwarsfluit. Studeerde in Den Haag en Amsterdam. Speelde meer dan 30 jaar in het militaire orkest in Assen en gaf meer dan 20 jaar les aan het ICO in Assen en aan andere muziekscholen. Gespecialiseerd in Suzuki-fluitonderwijs aan (zeer) jonge kinderen, dus iedereen van 4 tot 104 is welkom.

Pavel Shcherbakov

Trombone, Bigband050
Studeerde aan het Staatsconservatorium in Sint Petersburg en aan het PrinsClaus Conservatorium in Groningen. Is trombonist, componist, bandleider, arrangeur en thuis in zowel klassieke muziek als in jazz. Speelde o.a. bij de Staatsopera van Sint Petersburg, Nevsky kwartet, Noordnederlands orkest, JWF kapel.

Severiano Paoli

Contrabas, violone
Docent contrabas, violone en continuospel. Studeerde aan het Instituto Musicale L. Boccherini Lucca en aan het P. C. Conservatorium Groningen, en oude muziek met Margaret Urquhart. Hij speelt in diverse oude en moderne muziek ensembles, zoals oa. La Sfera Armoniosa, Orfeo55, het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Noordpool Orkest.

Dorus van den Boomen

Koor, klarinet, Muziek in de Klas
Multi-instrumentalist, Muziekdocent en Dirigent. Na een opleiding Docent Muziek in Amsterdam en opleidingen Klarinet en Koordirectie in Detmold, Duitsland combineert hij graag verschillende disciplines en vormen van musiceren. Gepassioneerd in het oprichten van eigen ensembles, het dirigeren van verschillende orkesten en koren, het lesgeven en improviseren draagt hij zijn enthousiasme voor muziek aan iedereen graag over!

Julia Ramos

Slagwerk, percussie, drums
Geboren in Sevilla. Deed haar bachelor in Badajoz, en haar master aan het PCC in Groningen. Speelde met professionele orkesten zoals het Koninklijk Symfonisch Orkest van Sevilla en het Orkest van Extremadura. In Nederland speelde ze met o.a.The Young Percussion Pool en het Noordpool Orkest. Momenteel werkt ze samen met percussionist Marco Díaz in hun ensemble, Side by Side Percussion Duo, wat ze combineert met lesgeven en spelen met andere muzikale formaties.

Thomas Zeevalking

Drums
Docent drums. Studeerde aan het P.C.Conservatorium. Drummer van de Nederpopband Wanton en van de feest- en coverband Stockholm Tivoli met Ann-Lie Persson en Marco Kerver. Docent bij Cultuurcentrum Hogeland.

Christina G. Papadopoulou

Piano, zang
Jazz-zangeres/pianist/songwriter. Groeide op in Griekenland en volgde haar eerste pianolessen bij haar moeder, pianodocente Maya Papadopoulou. Studeerde piano aan de Universiteit van Macedonië, volgde klassieke zanglessen bij tenor Stavros Giannoulis en daarna jazzzang aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Woont nu in Nederland, waar ze lesgeeft, optreedt met haar kwintet ,ensembles en koren begeleidt en dirigeert en haar eigen muziek componeert.

Rita Wiersma

Bestuur
Studeerde saxofoon en Algemene Muzikale vorming. Speelde in diverse ensembles en bands, o.a. Quadro Sax, Superfly, Apple Juice, Diversion en Latin Street Band. Werkte als saxofoondocente en houdt zich nu bezig met allerlei zaken voor Muziekhuis050.

Aukje Spijksma

Hoorn
Kreeg les van Oeds Jongsma en maakte deel uit van de talentenklas van de Ferwerda Academie. Studeerde aan het PC Concervatorium bij Frank Brouns. Behaalde bij het Prinses Christina Concours een eervolle vermelding. Werkte bij het IVAK, bij verschillende muziekverenigingen en in privépraktijk. Speelt in een hoornensemble en als solist en was remplaçant bij het NNO.

Miranda van Kralingen

Zang licht, zang klassiek
Cum laude afgestudeerd aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Internationale Opéra-en Concertcarrière zowel in barok, klassiek, romantisch en modern repertoire. Zong in Nederland bij alle orkesten. Van 2004-2017 was ze artistiek leider en intendant van Opera Zuid. Ze geeft les in klassiek, musical, pop en jazz en is gespecialiseerd in het lesgeven aan mensen met dyslexie en/of dyscalculie.

Marco Diaz Pérez

Slagwerk, percussie, drums
Docent drums en percussie. Marco studeerde aan het Conservatorio Superior de Música de Asturias (Spanje) en het Prins Claus Conservatorium Groningen. Hij speelt een breed scala aan muziekstijlen en werkt samen met klassieke en hedendaagse ensembles en moderne muziekgroepen als Phole, Side by Side Percussion Duo en Noordpool Orkest

Nanda Kievit

Muziek In de Klas, Muziek en dans met peuters
Gediplomeerd vakdocent muziek en dans. Geeft al jaren met heel veel plezier muziek-en danslessen aan jonge kinderen in het regulier en speciaal basisonderwijs. Ook verzorgt ze lessen voor peuters met ouders/verzorgers op locatie en op peuterspeelzalen en kinderdagverblijven.

Heleen Groen

Muziek In de Klas, Djembé
Opgeleid door Nederlandse en West-Afrikaanse Meesterdrummers in Nederland, Senegal en Guinee. Volgde modules bij Vocal Leadership aan het conservatorium in Rotterdam en een dirigeercursus bij Rineke Marwitz. Speelde in wereldpercussie-zanggroepen en nog steeds bij Mandinka Percussie, de begeleidingsband van Adama Dramé . Geeft workshops en cursussen WestAfrikaanse Percussie en heeft haar eigen muziekschool Djembé Barasé in Groningen.

Niki Perdok

Viool, Junior Strijkorkest050
Voltooide haar bachelor viool aan het Prins Claus Conservatorium Groningen en volgt een master aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, bij docenten Chris Duindam en Ilona SieDhian Ho. Kreeg masterclasses van onder andere Peter Brunt en Cecilia Bernardini. Voorliefde voor oude muziek, kamermuziek, opera en operette.

Kees van Zomeren

Contrabas
Studie Contrabas Jazz aan het Conservatorium in Den Haag en Keulen. Langdurig oponthoud in het buitenland, waarvan 10 jaar in Barcelona met als muzikale focus Latin, in het bijzonder Cubaanse traditionele muziek. Sinds een paar jaar weer terug in Nederland en werkzaam als docent contrabas en basgitaar en als freelance (contra-)bassist in de meest uiteenlopende stijlen.

Sebstiano Terzuolo

Saxofoon klassiek en licht, theorie
Gepassioneerd musicus en docent. Studeerde saxofoon klassiek aan het Conservatorium in Bologna en saxofoon lichte muziek aan het PCConservatorium in Groningen waar hij nu research doet via het New York Master Program. Studeerde bij muzikale grootheden als Barry Harris, David Binney, Mark Gross, Melissa Aldana, Max Ionata, Don Braden, David Berkman, Joe Locke, Michael Moore, en vele anderen.

Femke van den Bergh

klarinet
Haar hart ligt in het samen musiceren in ensembleverband. Ze heeft een passie voor het hedendaagse repertoire, jazz/folk en de lage klarinetten, maar je kunt haar zeker wakker maken voor een ensemblestuk uit het klassiek/romantisch repertoire. Haar bachelor behaalde zij aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en haar master aan het PCC te Groningen (met specialisatie op basklarinet). Plezier tijdens de les staat voorop. Zij geeft lessen op klarinet en basklarinet en ensemble coaching.